Wie zijn wij

Samen zingen én plezier maken staan bij ons voorop! Wij zijn een enthousiast popkoor uit Oud-Rijswijk met ongeveer 40 leden. Onze dirigente Roos Meuleman leidt ons tot ongekende hoogten. Met haar ervaring als zangeres en zangcoach zorgt zij dat alle koorleden het beste uit zichzelf weten te halen. Haar tips en zangtechnieken maken dat we serieus aan de slag gaan op onze repetitie avonden. Het allerleukste aan ons koor is dat we geen leeftijdsgrens hanteren, dus iedereen van jong tot oud is welkom.

Wij stellen ons graag aan je voor!

bert & ronald

gitaristen

In aanvang zijn wij gevraagd om het koor te begeleiden bij de optredens in de Kerstperiode in 2018. Een paar maanden daarna hebben wij een kort gastoptreden gedaan met het koor in het Diamanttheater. Het waren leuke ervaringen voor ons en smaakte voor beide partijen naar meer.


Inmiddels zijn wij vast aangesloten bij het koor voor de muzikale ondersteuning en dragen bij aan repetities, optredens en de filmpjes die in de Corona-tijd zijn gemaakt. Een aanzienlijk deel van het repertoire wordt nu uitgevoerd met live gitaarbegeleiding. Leuk, want niet veel andere koren doen dat zo. Het zingen laten wij bij voorkeur aan de koorleden over :-).


Wij kennen elkaar al heel wat jaren en hebben in verschillende bands en muziekstijlen samen gespeeld: Rock, New Wave, Pop & Symfo.

En nu dan ook koorbegeleiding, dat is echt iets heel anders, maar niet minder uitdagend. Wij gaan ervoor!

Julia

hoge sopraan

Hallo ik ben Julia, 21 jaar en sinds februari 2023 lid van New Pop-Art.

De maanden voorafgaand aan mijn aansluiting bij het koor ben ik
veel naar optredens van NPA gegaan voornamelijk om naar mijn moeder, Bianca
van der Sprong (lage alt), te komen kijken.

Het maken van muziek begon toch weer te kriebelen en ik kon niet
stoppen met de leuke liedjes mee te zingen. Een aantal koorleden heeft mij
toen ook benaderd….’’kom ook gezellig bij het koor’’ was 1 van de uitspraken, nou
en gezellig is het zeker!!

Nu ga ik elke donderdag gezamenlijk met mijn moeder naar de
Ottoburgschool in de Esdoornstraat om daar een aantal uur leuke popliedjes te
zingen en te werken naar mooie en leuke optredens.

Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden om te zingen en op te
treden en heb dit ook altijd met veel plezier gedaan. Ik ben daarom heel erg
blij dat ik mij bij New Pop-Art heb mogen aansluiten als hoge sopraan. 

ADA

lage alt

Hallo,  mijn naam is Ada Tengnagel en sinds 15 september 2013 ben ik lid van dit geweldige koor. 

Samen met mijn vriendinnen, Wil en Fien, had ik een poppenhuisclubje en iedere donderdagavond waren wij aan het knutselen en soms ook aan het zingen. 

Zo kwam ik op het idee om een koor te zoeken.  We kwamen terecht bij New Pop-Art, dat was in Maart 2013.  Van de secretaris kregen we te horen dat er in september een nieuwe dirigente zou komen en dat was ons Roosje. 

We zingen nu al bijna 10 jaar met heel veel plezier bij dit geweldige fijne koor. 

 

ANNEMIEK

hoge alt

New Pop-Art heb ik verschillende keren zien optreden op o.a. het Strandwalfestival of tijdens het Dickens festival in Oud Rijswijk. Elke keer na een optreden zei ik: “wat lijkt het mij geweldig om bij dat koor te mogen zingen!” Donderdag 5 januari ‘23 ben ik gaan kijken bij een repetitie en wat heb ik toen genoten. Twee weken later heb ik bij Roos een stemtest mogen doen en werd ik aangenomen om te komen zingen bij de hoge alten. Het koor is voor mij een leuke, warme en gezellige groep mensen die dezelfde passie hebben, namelijk het zingen van leuke popsongs onder leiding van een geweldige dirigent! Samen met mijn man Roelof en zoon Teun woon ik Oud Rijswijk. Drie dagen per week ben ik werkzaam in het basisonderwijs en geniet ik naast zingen van wandelen met onze twee honden, creatief bezig zijn of een boek lezen. Met het koor hoop ik nog vele gezellige en leerzame repetities mee te maken en te werken aan mooie optredens in Rijswijk en omgeving!

esther

hoge sopraan

Mijn naam is Esther Groenendijk, inmiddels ben ik 56 jaar oud. Getrouwd met de meest fantastische man die er is; Alfred Sahassanondha. Daarnaast ben ik moeder van 2 dochters Daphne en Femke, bonusmoeder van Danique en Remo en bonusoma van Beau.

Na een zware periode in mijn leven, ging in 2010 het licht weer schijnen voor mij en mijn dochters. En tijdens deze periode ben ik begonnen met zingen. Wat een vreugde geeft dit! En deze vreugde werd nog groter toen ik samen met Alfred in 2016 ging zingen bij Popkoor New Pop Art. Een zeer fijne groep enthousiaste, warme mensen. Die allemaal in zijn voor een feestje en die zeer begaan zijn met elkaar. Inmiddels hebben we al wat optredens gehad, gezellige avonden in bejaardentehuizen, tijdens het Strandwal Festival, in Scheveningen tijdens Terug naar de kust. Maar het mooiste optreden was 7 december 2017, onze trouwdag. Waar het hele koor het prachtige nummer Lean on me voor ons heeft gezongen.

Inmiddels ben ik samen met Daphne en Alfred de PR-commissie begonnen. Dit om, ook in de Corona tijden, optredens voor het koor te regelen. Want om tijdens een optreden een ander een fijne avond te bezorgen, dat is de kers op de taart.