Wie zijn wij

Samen zingen én plezier maken staan bij ons voorop! Wij zijn een enthousiast popkoor uit Oud-Rijswijk met ongeveer 40 leden. Onze dirigente Roos Meuleman leidt ons tot ongekende hoogten. Met haar ervaring als zangeres en zangcoach zorgt zij dat alle koorleden het beste uit zichzelf weten te halen. Haar tips en zangtechnieken maken dat we serieus aan de slag gaan op onze repetitie avonden. Het allerleukste aan ons koor is dat we geen leeftijdsgrens hanteren, dus iedereen van jong tot oud is welkom.

Wij stellen ons graag aan je voor!

Bianca

lage alten

Zingen doe ik omdat ik het gewoon niet laten kan. In de muziek kun je je ei kwijt of je nou vrolijk bent of als je hoofd een beetje vol zit. New Pop-Art is een hele leuke club met mensen, jong en oud. En ik krijg daar onwijze energie van. We treden regelmatig op, op braderieën, korendagen festivals en in verzorgings- en bejaardenhuizen. Maar het leukste vond ik wel dat ik met het koor op een bruiloft van een paar van ons koor mocht zingen. Dat was heel speciaal. Ook het zingen met de band van onze dirigente Roos zal ik niet snel vergeten. Wat een feest! Ik hoop dat ik nog héél lang deel mag uitmaken van New Pop-Art!

sissie

hoge sopranen

Ik hou van zingen, omdat het me vrolijk maakt! Daarnaast vind ik het zo leuk dat het mensen samenbrengt, zowel met repeteren als met optredens. New Pop-Art is een grote mengelmoes van mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende levensfases, maar het zingen brengt ons samen. Soms voelt het zelfs alsof ik er een paar moeders bij heb gekregen! Mijn allermooiste zangervaring is toen we op het podium van het Diamanttheater ‘Somebody to love’ zongen, maar niet de eerste keer. Nee! De tweede keer met toegift van Sp@mm. Samen met Roos op het podium en heel het koor voor me, we deden dit samen! Dat emotioneerde mij. Ik hoop dat ik nog veel van deze momenten mag meemaken!

coen

bassen

Hallo allemaal! Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik met Marlien en moeders een bezoek bracht aan het Strandwalfestival op de Vredenburchweg dat elk jaar in september in Rijswijk gehouden wordt en uiteraard als oud Rijswijker ben ik daar graag bij. Ik wil niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, maar het enthousiasme van het koor New Pop-Art spatte van het toneel af, dus na iets meer dan 10 jaar als bas lid te zijn geweest van een klassiek mannenkoor sprak mij dit wel aan. Het was wel even wennen, 42 dames en 6 heren, maar de belangstelling en warmte naar elkaar is toch wel bijzonder! Ook bijzonder is de manier waarop onze dirigente Roos ons enthousiast weet te maken, met haar professionele hand weet zij toch elke keer weer ons wat discipline bij te brengen maar bovenal plezier in het zingen. Het is wat het wat is in deze barre tijden maar er is licht in de tunnel wij mogen en kunnen weer zingen met elkaar weliswaar op afstand en met kleine groepen, ik kijk er naar uit.

Ik ben 46 jaar getrouwd, heb twee dochters, een zoon en twee prachtige kleinkinderen: Britt van bijna 10 jaar en Zayne van 7 maanden oud. Vroeger ben ik altijd druk werkzaam geweest in de horeca en het onderwijs en inmiddels geniet ik al een aantal jaar van mijn pensioen.

roos

dirigent

Ik ben Roos Meuleman- den Ouden, dirigente van New Pop-Art. Sinds april 2013 sta ik voor het koor en nog altijd met heel veel plezier! Het leuke aan NPA is de gemoedelijke sfeer waarbij veel wordt gelachen, het enthousiasme van de leden en de verscheidenheid aan mensen met daarbij ook een verscheidenheid aan stemmen. Het koor voelt inmiddels als een familie. Men is gemotiveerd en altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik probeer zelf op zoek te gaan naar die nieuwe uitdagingen in samenwerking met andere muzikanten en d.m.v. het maken van nieuwe arrangementen, het uitproberen van nieuwe stijlen en daarbij horende stemtechniek en het ontwikkelen van studio- en filmopnames. We zingen uitsluitend eigen arrangementen, passend bij NPA en dat is voor mij dan ook de uitdaging, hetgeen mij drijft als dirigent. De partijen zing ik in in mijn studio, waarna ik deze doorstuur aan de leden. Het blijft altijd weer een genot om het arrangement voor het eerst door het hele koor uitgevoerd te horen. Ik zou heel graag nog eens een documentaire willen maken over het koor, waarin de verschillende levens naar voren komen en de rol dat het koor in ieders leven speelt. Daarnaast zijn er nog zoveel leuke uitdagingen te bedenken als het zingen met een orkest, of een trip naar het buitenland.

daphne

lage sopranen

Hoi, ik ben Daphne. Ik zing bij de lage sopranen. Ik vind het super gezellig om in een koor te zingen. Naast het oefenen en de optredens ook nog de gezelligheid van verschillende mensen. New Pop-Art is een leuke mix tussen jong en oud. De leukste zangervaring die ik heb is op de muziek avond van 5 havo, dat was mijn eerste zangoptreden voor mensen en dit is mij echt bijgebleven!

wendy

hoge alten

Zing en swing met zin. Dat is New Pop-Art voor mij. De vijfstemmige popnummers zijn niet alleen leuk om te zingen, maar dagen ook uit om het uiterste uit jezelf te halen. En we hebben er allemaal ontzettend veel plezier in. Ik ben begonnen bij de hoge sopranen, maar zing nu sinds kort bij de hoge alten.