Wie zijn wij

Samen zingen én plezier maken staan bij ons voorop! Wij zijn een enthousiast popkoor uit Oud-Rijswijk met ongeveer 40 leden. Onze dirigente Roos Meuleman leidt ons tot ongekende hoogten. Met haar ervaring als zangeres en zangcoach zorgt zij dat alle koorleden het beste uit zichzelf weten te halen. Haar tips en zangtechnieken maken dat we serieus aan de slag gaan op onze repetitie avonden. Het allerleukste aan ons koor is dat we geen leeftijdsgrens hanteren, dus iedereen van jong tot oud is welkom.

Wij stellen ons graag aan je voor!

bert & ronald

gitaristen

In aanvang zijn wij gevraagd om het koor te begeleiden bij de optredens in de Kerstperiode in 2018. Een paar maanden daarna hebben wij een kort gastoptreden gedaan met het koor in het Diamanttheater. Het waren leuke ervaringen voor ons en smaakte voor beide partijen naar meer.


Inmiddels zijn wij vast aangesloten bij het koor voor de muzikale ondersteuning en dragen bij aan repetities, optredens en de filmpjes die in de Corona-tijd zijn gemaakt. Een aanzienlijk deel van het repertoire wordt nu uitgevoerd met live gitaarbegeleiding. Leuk, want niet veel andere koren doen dat zo. Het zingen laten wij bij voorkeur aan de koorleden over :-).


Wij kennen elkaar al heel wat jaren en hebben in verschillende bands en muziekstijlen samen gespeeld: Rock, New Wave, Pop & Symfo.

En nu dan ook koorbegeleiding, dat is echt iets heel anders, maar niet minder uitdagend. Wij gaan ervoor!

alfred

tenor

Ik ben Alfred en 57 jaar. Sinds 8 jaar samen met de liefde van mijn leven Esther. Ik ben sinds dit jaar een fanatieke beoefenaar van Crossfit.

Na een aantal tropen jaren in de privésfeer achter de rug te hebben, kan ik zeggen dat naast de steun van mijn lieve vrouw, het zingen in dit koor mij erg heeft geholpen de afgelopen jaren. Ik vind het daarom ook een eer om in het bestuur mijn steentje te mogen bijdragen aan deze super leuke club met enthousiaste mensen.

Komend uit het ondertussen welbekende popkoor Prestige kwamen Esther en ik New Pop-Art tegen op het festival in het Zuiderpark. Wij zongen toen mee met het koor van Esther haar tante, Oude Hollandse Nieuwe. Tijdens het optreden was ik betoverd door de energie die een kleine pittige dirigente liet zien en daarmee dit leuke koor naar ongekende hoogtes bracht. En ze zongen ook nog eens hele leuke liedjes. Niet veel later zijn Esther en ik daar eens gaan kijken, want ze bleken bij ons om de hoek te repeteren. We deden een stemtest en mochten beide deelnemen. Esther bij de hoge sopranen en ik als tenor bij de heren.

We hebben tot nu toe een supertijd met dit koor meegemaakt. Mooie optredens, leuke festivals, veel repeteren en bovenal heel veel lol met elkaar. Het is een echter vriendenclub.

We hebben tot nu toe twee hoogtepunten mee mogen maken. Ons eerste eigen optreden met SP@MM, de band van Roos onze dirigent en het optreden in de Rijswijkse Schouwburg net na de Corona lockdown.

Ik hoop nog vele mooie optredens met dit koor mee te maken, want het zingen doet mij goed en wij doen er veel goeds mee naar anderen toe. Want wat is mooier dan mensen ontroerd en blij zien genieten van onze muziek?

theo

tenor

Hallo,

ik ben Theo en ben één van de tenoren bij dit gezellige popkoor.

Al voor New Pop-Art werd opgericht, zong ik bij het voormalige Popart.

Mijn leven lang ben ik al gek op muziek, vriendjes op de lagere school noemden me al “zingende Theo“.

Bij een beroepskeuzetest op school vulde ik al zanger in een band in of brandweerman. Geen van beiden is het geworden.

Hoe ben ik bij het koor gekomen ?

Bij de eerste viering van het Strandwalfestival kwam ik mijn buurvrouw tegen, keurig opgemaakt en netjes gekleed.

Ze had net haar solo moeten zingen in een koor.

De vragen schoten als vanzelf uit mijn mond. Wat voor koor? Waar repeteren jullie? Wat voor liedjes?

5 dagen daarna ben ik meegegaan, ZINGEN!!!!

Wat heerlijk is dat!!!!

De oefenruimte was de zolder bij Marja en René, snikheet in de zomerdagen maar altijd gezellig.

Na enkele maanden besloot de dirigente Jesus Christ Superstar te gaan doen. Tot mijn verbazing mocht ik de hoofdrol op mij nemen. Mijn vuurdoop. Herinner me nog mijn knikkende knieën .

Niet lang daarna viel het koor uiteen en is New Pop-Art opgericht.

Onder leiding van diverse dirigenten en invallers kwam na ongeveer 3 jaar Roos als dirigente in ons midden.

Wat een vakvrouw en wat een enthousiasme brengt zij mee en op ons over.

Ondertussen hebben we veel optredens gedaan van verzorgingshuizen tot Poptempel Paradiso als ook bij de bouw /opening van station Delft en kerstoptredens tijdens Dickens Christmas Shopping Night in de Herenstraat in Rijswijk.

Ik hoop dit nog lang te mogen blijven doen en als jouw interesse is gewekt, meld je dan aan. Ik doe ook de ledenadministratie als mede-bestuurslid.

Tot gauw !!!

wilma

hoge alt

Zingen in een popkoor, dat leek me altijd al erg leuk om te doen! Maar eigenlijk was het er nooit eerder van gekomen…… tot het voorjaar van 2014.  Ik ben toen bij een aantal koren in de omgeving sfeer gaan proeven om op die manier een weloverwogen keuze te maken. Nou, dat was snel bekeken bij New Pop-Art. Ik hoefde niet lang na te denken. Het voelde direct goed, leuke club mensen / lekkere nummers / goede sfeer.  We hebben vooral veel lol in het samen zingen en onze dirigente Roos zorgt ervoor dat we ook serieus aan de slag gaan en het beste uit onszelf halen. Een aantal keren per jaar laten we dat bij onze optredens horen en zien.  Kom eens kijken!

esther

hoge sopraan

Mijn naam is Esther Groenendijk, inmiddels ben ik 56 jaar oud. Getrouwd met de meest fantastische man die er is; Alfred Sahassanondha. Daarnaast ben ik moeder van 2 dochters Daphne en Femke, bonusmoeder van Danique en Remo en bonusoma van Beau.

Na een zware periode in mijn leven, ging in 2010 het licht weer schijnen voor mij en mijn dochters. En tijdens deze periode ben ik begonnen met zingen. Wat een vreugde geeft dit! En deze vreugde werd nog groter toen ik samen met Alfred in 2016 ging zingen bij Popkoor New Pop Art. Een zeer fijne groep enthousiaste, warme mensen. Die allemaal in zijn voor een feestje en die zeer begaan zijn met elkaar. Inmiddels hebben we al wat optredens gehad, gezellige avonden in bejaardentehuizen, tijdens het Strandwal Festival, in Scheveningen tijdens Terug naar de kust. Maar het mooiste optreden was 7 december 2017, onze trouwdag. Waar het hele koor het prachtige nummer Lean on me voor ons heeft gezongen.

Inmiddels ben ik samen met Daphne en Alfred de PR-commissie begonnen. Dit om, ook in de Corona tijden, optredens voor het koor te regelen. Want om tijdens een optreden een ander een fijne avond te bezorgen, dat is de kers op de taart.