Wie zijn wij

Samen zingen én plezier maken staan bij ons voorop! Wij zijn een enthousiast popkoor uit Oud-Rijswijk met ongeveer 40 leden. Onze dirigente Roos Meuleman leidt ons tot ongekende hoogten. Met haar ervaring als zangeres en zangcoach zorgt zij dat alle koorleden het beste uit zichzelf weten te halen. Haar tips en zangtechnieken maken dat we serieus aan de slag gaan op onze repetitie avonden. Het allerleukste aan ons koor is dat we geen leeftijdsgrens hanteren, dus iedereen van jong tot oud is welkom.

Wij stellen ons graag aan je voor!

bert & ronald

gitaristen

In aanvang zijn wij gevraagd om het koor te begeleiden bij de optredens in de Kerstperiode in 2018. Een paar maanden daarna hebben wij een kort gastoptreden gedaan met het koor in het Diamanttheater. Het waren leuke ervaringen voor ons en smaakte voor beide partijen naar meer.


Inmiddels zijn wij vast aangesloten bij het koor voor de muzikale ondersteuning en dragen bij aan repetities, optredens en de filmpjes die in de Corona-tijd zijn gemaakt. Een aanzienlijk deel van het repertoire wordt nu uitgevoerd met live gitaarbegeleiding. Leuk, want niet veel andere koren doen dat zo. Het zingen laten wij bij voorkeur aan de koorleden over :-).


Wij kennen elkaar al heel wat jaren en hebben in verschillende bands en muziekstijlen samen gespeeld: Rock, New Wave, Pop & Symfo.

En nu dan ook koorbegeleiding, dat is echt iets heel anders, maar niet minder uitdagend. Wij gaan ervoor!

Julia

hoge sopraan

Hallo ik ben Julia, 21 jaar en sinds februari 2023 lid van New Pop-Art.

De maanden voorafgaand aan mijn aansluiting bij het koor ben ik
veel naar optredens van NPA gegaan voornamelijk om naar mijn moeder, Bianca
van der Sprong (lage alt), te komen kijken.

Het maken van muziek begon toch weer te kriebelen en ik kon niet
stoppen met de leuke liedjes mee te zingen. Een aantal koorleden heeft mij
toen ook benaderd….’’kom ook gezellig bij het koor’’ was 1 van de uitspraken, nou
en gezellig is het zeker!!

Nu ga ik elke donderdag gezamenlijk met mijn moeder naar de
Ottoburgschool in de Esdoornstraat om daar een aantal uur leuke popliedjes te
zingen en te werken naar mooie en leuke optredens.

Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden om te zingen en op te
treden en heb dit ook altijd met veel plezier gedaan. Ik ben daarom heel erg
blij dat ik mij bij New Pop-Art heb mogen aansluiten als hoge sopraan. 

Renate

hoge alt

Hallo, ik ben Renate en ik zing bij de hoge alten. Ik ben, als jongste uit een gezin van twaalf, geboren in Den Haag. Sinds 2000 woon ik in Rijswijk. Ik ben getrouwd, heb een zoon van 24 jaar en een zoon van 21 jaar. Zij wonen nog thuis en studeren aan de HBO. Ik werk drie dagen in de week in de kinderopvang met peuters van 1,5 tot 4 jaar. Dit doe ik al bijna 30 jaar bij 2Samen en nog steeds met heel veel plezier. Sporten is niet zo aan mij besteed, wel doe ik regelmatig een pilates of yoga les omdat ze zeggen dat het goed voor je is. Wandelen doe ik wel graag. Als vrijwilliger bij Onderwatershof fiets ik (bij goed weer) een keer in de week 2 uurtjes met een bewoner met de rolstoelfiets, zodat zij even lekker in de buitenlucht kunnen zijn. Het geeft mij veel voldoening iets voor ander te kunnen doen. In oktober 2018 ben ik lid geworden van New Pop Art. Elke donderdag kijk ik uit naar de repetitie, van zingen word ik vrolijk en krijg ik energie. Al blijft het wel een uitdaging om steeds weer je eigen partij goed te zingen, maar met al het enthousiasme van onze dirigente ga je met een goed gevoel naar huis en vol vertrouwen een optreden tegemoet.

ANNEMIEK

hoge alt

Mijn naam is Annemiek en ik zing sinds januari 2023 bij New Pop Art bij de hoge alten. Samen met mijn man Roelof en zoon Teun wonen wij in het mooie Oud Rijswijk. Wandelen met hond Oscar in de bossen, in de zomer op vakantie met de tent, creatief bezig zijn en lezen zijn activiteiten die ik graag samen met mijn twee mannen of alleen doe. Na een jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik sinds mei 2023 weer terug in de kinderopvang en mag ik werken met kinderen tussen de 2-4 jaar. Dit doe ik met veel passie en plezier drie dagen in de week op een mooie en unieke locatie, namelijk het kasteeltje op de Binckhorstlaan in Den Haag. Elke donderdagavond geniet ik van het zingen in het fijne New Pop Art popkoor. Onder leiding van Roos zingen we mooie en unieke stukken en stralen we op optredens. Sinds februari 2024 ben ik algemeen lid binnen het bestuur. Een actieve bijdrage leveren, ondersteunen/begeleiden waar nodig vind ik leuk om te doen en dit zal ik met veel enthousiasme uitvoeren!

esther

hoge sopraan

Mijn naam is Esther Groenendijk, inmiddels ben ik 56 jaar oud. Getrouwd met de meest fantastische man die er is; Alfred Sahassanondha. Daarnaast ben ik moeder van 2 dochters Daphne en Femke, bonusmoeder van Danique en Remo en bonusoma van Beau.

Na een zware periode in mijn leven, ging in 2010 het licht weer schijnen voor mij en mijn dochters. En tijdens deze periode ben ik begonnen met zingen. Wat een vreugde geeft dit! En deze vreugde werd nog groter toen ik samen met Alfred in 2016 ging zingen bij Popkoor New Pop Art. Een zeer fijne groep enthousiaste, warme mensen. Die allemaal in zijn voor een feestje en die zeer begaan zijn met elkaar. Inmiddels hebben we al wat optredens gehad, gezellige avonden in bejaardentehuizen, tijdens het Strandwal Festival, in Scheveningen tijdens Terug naar de kust. Maar het mooiste optreden was 7 december 2017, onze trouwdag. Waar het hele koor het prachtige nummer Lean on me voor ons heeft gezongen.

Inmiddels ben ik samen met Daphne en Alfred de PR-commissie begonnen. Dit om, ook in de Corona tijden, optredens voor het koor te regelen. Want om tijdens een optreden een ander een fijne avond te bezorgen, dat is de kers op de taart.